Mijn liefde voor yoga is zo'n 20 jaar geleden begonnen toen ik yogalessen ging volgen om te ontspannen "in een hectische tijd". Na verloop van tijd wilde ik meer weten over yoga dan alleen dat wekelijkse lesje en mij meer verdiepen in yoga. De verdieping in yoga en het meer te weten komen over yoga kwam tijdens de opleiding voor yogadocent bij Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte (oudste erkende vierjarige beroepsopleiding)

Door de jaren heen heb ik bij diverse docenten lessen en workshops gevolgd. Ook heb ik bij diverse instellingen zoals Stichting Welzijn Beverwijk en Welschap Heemskerk met veel plezier yogalessen gegeven. En nu dus al 9 jaar in mijn eigen yogastudio Puur Yoga.

Mijn Hatha Yoga lessen die ik geef zijn gebaseerd op de stijl die bij Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte wordt aangeleerd.

Voor mij is yoga leven in het moment en vindt ik het leuk om het plezier wat ik aan yoga beleef aan andere mensen over te dragen en te delen.

Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen in wat yoga kan betekenen bij het verwerken van trauma's. Hormoon yoga (een yoga vorm die hormonale symptomen vermindert bij vrouwen: van PMS tot overgangsklachten) heeft van mij ook een grote belangstelling. In de toekomst komt Hormoon yoga ook op het lesrooster te staan.

Ik kan wel zeggen: "I am in love with yoga" en hoop je te begroeten in één van mijn lessen.

 

Ohm Shanti

Lydia van Schooten

 

 


Deel deze pagina